anti malware scan

WIJ HOUDEN UW WEBSITE 24/7 IN DE GATEN VEILIG EN BETROUWBAAR
Hoe voorkom je malware op je website?

Bescherm uw site tegen hackers!

 

De verspreiding van malware via websites is verdubbeld in het afgelopen jaar. Met meer dan 286 miljoen varianten van malware ligt uw website dagelijks onder vuur. Zorg voor een goede beveiliging met een betaalbare dagelijkse anti-malware scan.

Waarom vallen ze uw website aan?
Hackers zijn er op uit om gegevens te stelen, om een website of een computer te kapen om daarmee spam te versturen. Of om je server te misbruiken om daarmee weer een andere computer of netwerk te kraken. Net zoals inbrekers die je brievenbus openbreken om een bankpasje achterover te drukken net zo zullen ze proberen op internet om je persoonlijke gegevens te onderscheppen. Criminelen verdienen veel geld aan bijvoorbeeld gestolen credit card gegevens. De politie staat machteloos, die lopen zo ver achter op dit gebied dat zelfs digitale inbraken bij de overheid niet echt opgelost worden.

Voorkom het verspreiden van dit soort malware en bestel vandaag nog uw AntiMalwareScan.

 

Verschillende soorten Malware

 

Adware:  Adware of advertentie ondersteunde software is elke softwareapplicatie die advertenties weergeeft terwijl het draait. Deze applicaties bevatten ook codes die deze advertenties weergeven in een pop-up- of pop-undervenster of in een ander venster dat verschijnt op het computerscherm. Adware helpt ontwikkelkosten terug te winnen en de prijzen van de applicatie voor de gebruiker laag te houden (soms zelfs gratis). Het kan programmeurs/ontwikkelaars winst opleveren en motiveren om deze applicaties te ontwikkelen en te onderhouden. Sommige adware is ook shareware. Gebruikers kunnen dan kiezen voor een "geregistreerde" versie waar geen advertenties in voorkomen. Sommige adware programma's bevatten een code die persoonlijke informatie van een gebruiker bijhoudt en doorgeeft aan derden, zonder de goedkeuring of kennis van de gebruiker. Dit wordt spyware genoemd. Andere adware programma's houden geen persoonlijke informatie bij van de gebruiker.

Bot:  Een bot (komt van robot) is een computerprogramma dat op een autonome manier taken kan uitvoeren. In dat programma wordt de nodige kunstmatige intelligentie geschreven, zodat die bot zijn taak autonoom kan uitvoeren. Een bot kan bijvoorbeeld een tegenspeler zijn in een computer spel maar het kan ook achter de schermen taken uitvoeren op uw website. Bijvoorbeeld klant- en betaalgegevens van uw webwinkel doorsturen.

Data miner:  Dit is een klein programma met maar 1 doel: zo veel mogelijk informatie vergaren. Data miners lijken dus in dat opzicht op spyware. Data miners kunnen ook naar patronen zoeken. Zo kan een goed geschreven miner achterhalen hoe en waar u informatie van u klanten opslaat. Of het ontdekt een logica in de manier waarop u uw wachtwoord iedere week aanpast.

Dialer: Deze malware komt uit de tijd van modems maar is ondertussen weer populair op VOIP-centrales. Doordat dit virus automatisch zelf belt zonder dat u het merkt naar naar 0900 - sexlijnen of nummers in Afrika krijgt u te maken met hoge telefoon kosten.

Keylogger:  Een bijzonder gevaarlijk programma dat alle toetsaanslagen op uw toetsenbord registreert. Samen met de pagina's die in beeld staan kan een keylogger op eenvoudige wijze uw bank gegevens achterhalen.

Spyware: Spyware is de naam voor computerprogramma's (of delen daarvan) die informatie vergaren over een computergebruiker en deze doorsturen naar een externe partij. Het doel van spyware is meestal om geld te verdienen. De term komt van het Engelse woord spy, dat spion betekent, en het achtervoegsel ware, dat aangeeft dat het om software gaat.

De opkomst van spyware is mede het gevolg van het illegaal kopiëren van software. De programmamakers zoeken, nu ze minder inkomsten uit verkopen halen, naar andere manieren om geld te verdienen. Het toevoegen van spyware aan een programma is een manier. Zo zijn er bijvoorbeeld twee versies van het peer-to-peerprogramma Kazaa: de ene kost geld, de andere bevat spyware. Naast deze commerciële vorm van spyware bestaat er ook een vorm met meer criminele doeleinden.

Trojan horse:  Een Trojaans paard is in de computerwereld een functie die verborgen zit in een programma dat door de gebruiker wordt geïnstalleerd. Deze functie kan toegang tot de geïnfecteerde computer verschaffen aan kwaadwillenden en zo schade toebrengen aan de computergegevens of de privacy van de gebruiker. In het jargon gebruikt men ook wel het Engelse Trojan horse of kortweg trojan.Een Trojaans paard is dus niet een programma dat zelfstandig beschadigingen aan de geïnfecteerde computer veroorzaakt, zoals een computervirus. Een Trojaans paard moet bovendien door de gebruiker worden gekopieerd en kopieert niet zichzelf naar andere computers, zoals een worm dat wel doet.

Virus:  Een computervirus is een vorm van schadelijke software (malware). Het is een computerprogramma dat zich in een bestand kan nestelen, bijvoorbeeld in bestanden van een besturingssysteem. Computervirussen worden als schadelijk beschouwd, want ze nemen schijfruimte en computertijd in beslag van de besmette computers; in ernstige gevallen kunnen ze in de computer schade aanrichten (zoals het wissen en verspreiden van (gevoelige) gegevens).

Worm:  Een computerworm is een zichzelf vermenigvuldigend computerprogramma. Via een netwerk worden kopieën van deze worm doorgestuurd zonder een tussenkomst van een tussengebruiker. Een worm is geen computervirus want hij heeft geen computerprogramma nodig om zich aan vast te hechten. Men kan stellen dat een worm schade toebrengt aan een netwerk, waar een virus een gerichte aanval op een computer doet.

Uw website is gehackt

Wilco Verduin
“De nachtmerrie van iedere ondernemer, op onze website stond het logo een of andere vage hackersgroep...”
Alan Dekker
“De noodzaak voor regelmatig updaten van het systeem spreekt vanzelf. Maar wie waarschuwt ons als het mis is gegaan?”

Hoe kunt u de schade beperken

Bescherm uw site tegen hackers!

De verspreiding van malware via websites is verdubbeld in het afgelopen jaar.


Met meer dan 286 miljoen varianten van malware ligt uw website dagelijks onder vuur. Zorg voor een goede beveiliging met een betaalbare dagelijkse anti-malware scan. Bestel vandaag nog uw AntiMalwareScan met het GeoTrust veiligheids zegel.

Bestel

 

Op dit product zijn zowel de voorwaarden van WebTeam BV alsmede van GeoTrust van toepassing. Cookie Verklaring
antimalwarescan.nl | antimalwarescan.com | blog.antimalwarescan.nl | antimalwarescan.mobi | twitter.com/antimalwarescan